Natasja Erbillor

Jeg er fra 1987 og bor i en forstad til Aarhus med min mand og søn.

I efteråret 2015 debuterede jeg som børnebogsforfatter ved Forlaget Carlsen. Denne hjemmeside er mit lille skriveunivers, hvor jeg deler mit forfatterskab. Den handler også om alt det, der inspirerer mig til at skrive. Foto, rejser, kreativitet.

Jeg har altid haft en fantasi så stor som universet. Jeg tror, jeg er født til at fortælle historier, det er sådan, jeg lever, jeg samler altid ind. Alt spinder sig til historier i mit hoved.

Før jeg kunne skrive, tegnede jeg, og det er jeg endnu ikke stoppet med.

I min barndom læste jeg hver aften i lyset fra min natlampe. Jeg læste Harry Potter, Anne fra Grønnebakken, Alanna-serien. Jeg læste Kabalemysteriet og Sofies verden. Jeg åndede disse historier. 

Ved et lille træbord på en træstol sad jeg på skolebiblioteket med en blok og en blyant. Her skrev jeg en af mine første historier. At skrive blev det samme som at læse: En flugt ind i eventyrlige verdener, hvor jeg kunne være en anden end mig selv. Jeg skrev historier om flyvende skibe, blå damer, der vogtede indgange til gemte steder, jeg skrev om uløselige mysterier og hekserier.

Det blev til mange fortællinger, og jeg prøvede at sende dem ind til forlag. Jeg fik afslag.

Jeg blev ved med at skrive.

Så fik jeg et spejlreflekskamera, og jeg begyndte at jage lys og motiver. Det var en helt anden udtryksform, jeg fandt gennem linsen, og jeg var betaget. Muligheden for at indfange rene øjeblikke, der måske ellers ville blive glemt.

Jeg skrev stadig, og da jeg tilfældigvis så en novellekonkurrence ved forlagene Kandor og Replikant, slog jeg til. Der var fjorten dage til deadline, og jeg havde længe haft den her åbningsscene. Den sad fast i mig:

"En gul post-it var klistret på køleskabet. Den skinnede op i det hvide køkken, så mærkbart anderledes."

Det blev starten til novellen På den anden side i antologien "Mestertyvens sidste ønske". Min første udgivelse.

Kort derefter begyndte jeg at skrive på det, der nu er min romandebut. I april 2015 blev den historie antaget af Forlaget Carlsen, et forlag jeg altid har drømt at at blive udgivet på. 

Læs endelig med!

Natasja Erbillor